Blogg

Webdesign og utvikling del 2 – forberedelser før ansettelse

Webdesign og utvikling del 2 – forberedelser før ansettelse

Det å skulle skape en nettside som er både appellerende og funksjonell er ikke en enkel sak. Det kan være fristende å velge kjappe løsninger for å spare penger, men det er viktig å ha i tankene at en erfaren  designer og utvikler faktisk vil spare deg for både tid og penger i det lange løp. Du må samtidig passe på at du ansetter den rette designeren eller utvikleren. For å gjøre dette må du sette av tid til å utvikle en plan som vil hjelpe designeren/utvikleren med å skape en nettside som virkelig fanger det du ønsker å formidle.Kompiler informasjon om selskapet ditt

Før du setter i gang må du være sikker på hva det er du ønsker å skape. Om du kun hadde gitt instrukser til en snekker om å bygge et skap, ville du aldri fått nettopp det du var ute etter. For å kunne være sikker på slutt-produktet ville du blant annet måtte forklart hva skapet skulle brukes til, dimensjonene og ønskelig materiale. Det er slik du også må forholde deg til prosessen med å designe og utvikle bedriftens nettside.

Start prosessen med å kompilere informasjon om selskapet ditt, og samle inn og organiser eventuelle fordeler og salgsargumenter  du ønsker å inkludere. Lag også en liste over sider og må-ha funksjonaliteter du trenger, spesielt spesifikke behov som for eksempel medlemssider og nettbutikk. Om du selger produkter eller tjenester burde du liste opp alle disse med utfyllende beskrivelser. Ha også lett tilgjengelig bedriftens kontaktinformasjon og “mission statement” (også kalt “målutsagn”). Det kan også være nyttig å ha klart eventuelt eksisterende markedsføringsmateriale om det skulle bli behov for dette.

Vær tydelig på hva du ønsker eller ikke ønsker

Finnes det bilder du har eller ønsker å ha på nettsiden din? Eller kanskje en spesiell skrifttype? Husk å nevne slike detaljer – også om det er noen spesifikke farger du vil skal brukes. Ta gjerne en titt på andre nettsider du liker og analyser hva det spesifikt er som gjør at du liker disse. Merk nettadressene, og, om mulig, ta skjermbilder av elementene du vil ha med på nettsiden din. Bestem hvilken stil du vil at nettsiden skal ha – modernistisk, noir, sofistikert, retro eller noe annet. All denne informasjonen vil hjelpe designeren og utvikleren med å forstå din generelle smak. Dette vil veilede dem i prosessen med å skape det du er ute etter, med mindre prøving og feiling og større innsparing av både tid og penger.

Planlegg framover

Før du setter i gang med å skape en nettside, er det også noen ting du må vurdere for tiden etter at nettsiden er fullført. Du må bestemme deg for hvordan nettsiden din skal driftes og av hvem. Om du ikke har en host eller vert må du skaffe deg dette. Noen designere/utviklere kan drifte nettsiden din på sine egne servere. Videre må du bestemme deg for om du vil ha behov for vedlikehold av nettsiden og om dette skal gjøres av utvikleren. Vil du trenge opplæring, og, hvis ja, vil designeren eller utvikleren din kunne tilby dette? Før du bestemmer deg må du huske å ha verdien av tiden din med i tankene. Ved å la designeren eller utvikleren håndtere disse problemene, kan du i mellomtiden konsentrere deg om innholdet på nettsiden din.

Rising Bear passer for deg

Få mest mulig ut av din tid og dine penger ved å følge trinnene ovenfor og benytt deg av tjenestene til Rising Bear. Vi har den nødvendige kunnskapen og erfaringen innen webdesign og utvikling til å bringe dine planer fra konsept til ferdig produkt, og videre til hosting og vedlikehold.

For mer informasjon om hvordan vi kan levere en nettside som er tilpasset dine behov, kontakt oss i dag. Du kan nå oss via kontaktskjemaet, på telefon +47 410 88 800 eller på e-post post@risingbear.no.

Få med deg den første utgaven i denne serien – Webdesign og utvikling del 1 – feil du må unngå. Hold også øynene oppe for neste utgave i serien – Webdesign og utvikling del 3 – hva en designer og utvikler gjør for deg.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.