Blogg

Hvorfor er responsive nettsider såpass viktige

Hvorfor er responsive nettsider såpass viktige

Responsivt design har vært et buzz-ord innen webdesign i en årrekke, og etter at Google i 2015 gjorde det til et nøkkelelement for søkerangering ble det enda et hakk viktigere. Hva er så responsivt design og hvorfor er dette så essensielt innen webdesign?

Hvorfor akkurat responsivt design?

Hovedformålet med responsive eller mobilvennlige webdesign er å unngå at besøkende, uansett type enhet som benyttes, utsettes for unødvendig scrolling, endring av størrelse, panorering og zooming. Responsive nettsider har en fleksibel og dynamisk utforming som fungerer på alle enheter – spesielt de mobile. Det anslås at over 80% av alle internettbrukere eier en smarttelefon og over halvparten av dagens internettrafikk kommer fra mobile enheter. Å benytte seg av webdesign som kun er tilpasset desktop vil derfor kunne ekskludere mange potensielle besøkende.

Fordeler med responsive design

  • Forbedret brukeropplevelse – Den største fordelen med responsivt design er fornøyde besøkende, noe som betyr flere konverteringer, positiv merkevareoppfattelse og inntrykk av profesjonalitet. Studier har vist at 61% av mobile brukere vil forlate en nettside umiddelbart dersom de ikke finner det de leter etter eller nettsiden tar for lang tid å laste. Dette er noe du enkelt unngår dersom nettsiden din skalerer og tilpasser seg skjermstørrelser, samt er optimalisert for ulike enheter. Husk at fornøyde kunder kan føre til positive anbefalinger via jungeltelegrafen og nye kunder.
  • SEO-fordeler – Google har for lengst anerkjent viktigheten av mobile enheter for internettrafikk og prioriterer derfor mobilvennlige nettsider. Dersom du har et responsivt design vil det med andre ord hjelpe søkemotorrangeringen til nettsiden din.
  • Sparer tid og penger – Du trenger kun investere i ett design som vil være appellerende på alle enheter. Det å benytte responsivt design vil også være mindre tidkrevende å administrere og gjør at du kun trenger å betale for vedlikehold av én nettside.
  • Effektive oppdateringer – Det finnes andre måter å utvikle nettsider for ulike enheter, men disse krever egne design eller sider for hver enhetstype. Når en endring er nødvendig vil det dermed være nødvendig å oppdatere en rekke ulike sider eller design. Med responsive design har du kun ett design du trenger å forholde deg til og endringer vil være gjeldende for alle enheter.

Benytt deg av en ekspert på responsivt design

Rising Bear kan hjelpe deg med å utvikle eller oppdatere nettsiden din slik at den oppfyller kravene for et godt og responsivt webdesign. I prosessen tar vi også hensyn til dine spesifikke behov og krav, og vil samarbeide med deg for å kunne levere en nettside som er optimalisert for ulike enheter. Dette sikrer deg en nettside som vil øke konverteringsfrekvensen, forbedre kundeinteraksjonen og som er søkemotoroptimalisert. Vi har bred erfaring med å utvikle optimaliserte og responsive nettsider som er brukervennlige, og en brukervennlig nettside er uten tvil bra for bunnlinjen din.

Ønsker du å høre mer om hvordan vi kan gjøre nettsiden din mer effektiv gjennom responsivt design? Ring oss i dag på 410 88 800, kontakt oss via vårt kontaktskjema eller send oss en e-post på post@risingbear.no.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.