Blogg

Trender innen webdesign for 2019

Trender innen webdesign for 2019

Det å ha kjennskap til forskjellen mellom en trend og en hype er helt essensielt. En trend er en langvarig eller permanent markedsendring, mens en hype er kortvarig og passerende. Det som er populært blant besøkende og søkemotorer i dag kan ende opp med å være utdatert eller bli oversett om noen måneder. Det er derfor viktig at du holder deg oppdatert på webdesigntrender for å sikre en vellykket nettside. Nedenfor har vi samlet noen av trendene for 2019 som du bør være forberedt på:

  • Unike design – I flere tiår har rutenett vært standarden ved utvikling av nettsider, hvorav nettsider med asymmetriske rutenett har vært assosiert med latskap eller mangel på kompetanse. Den nye trenden er imidlertid at nettsider bevisst utformes asymmetrisk for et unikt utseende som skiller seg fra konkurransen. Merk at en webdesigner må vite hva han eller hun gjør når kreativiteten slippes løs for å unngå dårlig eller distraherende design som forvirrer besøkende.
  • Økt hastighet – Besøkende blir mindre og mindre villige til å vente på sider som lastes, og et bra design kan derfor ikke gå på bekostning av hastigheten. Flatt design som er rent, minimalistisk og brukervennlig vil fortsette å være en viktig trend i fremtiden, men det trenger ikke å bety en kjedelig nettside. Nøkkelen er å sikre en utmerket brukeropplevelse som er iøynefallende og engasjerende, mens nettsiden fortsatt er optimalisert og rask.
  • Mobilvennlighet – Dette er en trend som har vært i utvikling over flere år og som ble gitt et ekstra løft i 2015 da Google startet å prioritere mobile nettsider i søkeresultatene. Ettersom det kommer mer trafikk fra mobile enheter enn datamaskiner har design for mobilvennlige nettsider blitt viktig for å sikre en god brukeropplevelse. En erfaren designer vil utvikle et mobilvennlig design først – før det tilpasses desktop-brukere.
  • Mer animasjon og video – Til tross for bekymringer for hastigheten vil animasjon og videobruk øke i popularitet. Disse griper oppmerksomheten til besøkende og kan ofte levere et budskap raskere og med bedre resultater enn tekstavsnitt.

Unngå å falle for en hype ved å kontakte eksperter innen trender

Kunde- og brukeropplevelse står ofte i fokus blant trender innen webdesign, og hos Rising Bear holder vi oss løpende oppdatert på teknologi og trender. Dette gjør at vi har full oversikt over hva som fungerer og hva som ikke fungerer, slik at vi kan sikre at din nettside inneholder de elementene potensielle kunder leter etter. Fra konseptutvikling til digital markedsføring er vårt mål å skape nettsider som tiltrekker og konverterer besøkende.

Ønsker du mer informasjon om hvordan vi kan skape og holde din nettside oppdatert i henhold til nåværende og framtidige trender? Ta kontakt med oss i dag på telefon 410 88 800, via kontaktskjemaet eller send en e-post til post@risingbear.no.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.