Blogg

Webdesign og utvikling del 3 – hva en designer og utvikler gjør for deg

Webdesign og utvikling del 3 – hva en designer og utvikler gjør for deg

I del én og del to i denne serien om webdesign og utvikling har vi fokusert på feil du burde unngå og trinnene du burde følge når du ser etter noen som kan bygge, utvikle og vedlikeholde nettsiden din. I seriens siste artikkel skal vi ta en nærmere titt på nøyaktig hva en designer eller utvikler gjør etter ansettelse og hvordan de hjelper deg som foretakseier.

Prosessen

  • Kompilering av informasjon og planlegging. Du må etablere et godt forhold til designeren og utvikleren av nettsiden din. De må vite formålet med siden, samt målene du har for den og hva som er den påtenkte målgruppen. Det er nå drømmen din blir ført i pennen (eller rettere sagt tastaturet).
  • I denne fasen utvikler designeren utseendet og stilen til nettsiden din. Designere er visuelle guruer som vet alt om blant annet skrifter, farger, menyer og gode layout for å skape et tiltalende og vellykket design.
  • Utvikling. I den neste fasen tar utvikleren de designede stilelementene, designplaner og grafikk et skritt videre og setter dem sammen til en funksjonell nettside. Utvikleren håndterer nettsidens «back-end», som vil si arbeidet bak kulissene. Dette vil være koding ved hjelp av HTML, JavaScript, CSS og andre programmeringsspråk som gjør at nettsiden fungerer som den ble designet.
  • Når nettsiden er lagt ut, er det på tide med grundig testing. Blant annet så må skript, navigering og koblinger kontrolleres, koding verifiseres og nettleserkompatibilitet må testes. Det vil være uheldig om det er de besøkende på nettsiden din som oppdager feil. Etter at alt er testet, er nettsiden din klar til å gå live.
  • En nettside blir aldri helt ferdig – det er endringer og rettinger som må gjøres og maskinvare og programvare som trenger oppdatering og oppgradering. Med mindre du har erfaring og kunnskap rundt dette, er det en god ide å få utvikleren din til å vedlikeholde nettsiden din.

Hvordan hjelper dette deg?

Nettsiden din er et utrolig viktig verktøy. En godt designet nettside vil tiltrekke seg besøkende og forbedre dine besøkendes brukeropplevelse. En god designer/utvikler vet hvordan å levere den optimale kundeopplevelsen som også sørger for besøkende og inntekter. Det er stor forskjell på en grei nettside bygget via en gjør-det-selv-mal og en nettside som leverer akkurat det du trenger og med de resultatene du ønsker. Din designer og utvikler håndterer nettsiden for deg slik at du kan konsentrerer deg om innholdet du vil ha og andre viktige oppgaver tilknyttet mål og drift av selskapet ditt.

Rising Bear er webdesign- og utvikleren som gjør jobben for deg

Nettsiden din er ofte den første kontakten dine potensielle kunder har med deg. Pass på at dette inntrykket blir slik som du ønsker. Vi har den nødvendige kunnskapen og erfaringen innen webdesign og utvikling til å bringe dine planer fra konsept til leveranse av nettopp den nettsiden som passer dine behov. For mer informasjon, kontakt oss i dag. Du kan nå oss via kontaktskjemaet, på telefon +47 410 88 800 eller på e-post post@risingbear.no.

Pass på å få med deg Webdesign og utvikling del 1 – feil du må unngå og Webdesign og utvikling del 2 – forberedelser før ansettelse.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.