Blogg

Annonser med video og animasjon versus bildeannonser

Annonser med video og animasjon versus bildeannonser

Spørsmålet om bruk av annonser med video og animasjon framfor statiske bildeannonser vil kanskje være irrelevant dersom annonsene dine allerede er minneverdige og engasjerende. Det er samtidig enkelte fordeler ved slike annonser som bildeannonser ikke innehar.

  • Video appellerer til besøkende – Nær 70% av all internettrafikk er det videoer som står for. YouTube alene har 1.5 milliarder innloggede besøkende hver måned som ser på 5 milliarder videoer daglig! Disse bruker mer enn én time om dagen på å underholdes av videoer, noe som gjør dette til et alt for stort marked til å overse. 
  • Besøkende finner nettsiden din enklere – YouTube eies av Google og søkeresultatene genererer en god del videoinnhold. Jo oftere videoinnholdet ditt deles, jo høyere blir nettsiden din rangert i Googles søkeresultater. Det finnes flere søkemotorer, men ettersom Google har 77% av markedsandelen vil suksess på Google sikre at du når de mest potensielle kundene. 
  • Gir et bedre innblikk – Selv om det sies at et bilde sier mer enn tusen ord er det begrenset hva slags informasjon du vil kunne formidle med en bildeannonse – ofte er det kun et slagord. Med video kan du gi mer utfyllende informasjon og forklare mer detaljert det produktet eller den tjenesten du tilbyr, i tillegg til å faktisk tydelig vise hvordan det fungerer. Studier har vist at hele 60% av besøkende er villige til å bruke et par minutter på en video av et produkt eller tjeneste de vurderer å kjøpe.
  • Enklere å spille på følelser – Kreative videoer kan vekke besøkendes følelser, noe som kan utløse reaksjoner som fører til bedre konverteringsrater enn ved bruk av statiske bildeannonser. 
  • Videoannonser er allsidige – Videoannonser kan brukes på YouTube, Facebook og nettsiden din. Facebook har nå lansert “Instant Articles”, som er et svar på klager fra Facebook-brukere på alt for lang lastetid for linker på plattformen. “Instant Articles” hjelper med deling av innhold ved at dette publiseres på Facebook istedenfor å lenke videre til nettsider. Ved publisering av innhold kan du nå legge til korte videoer på bunnen av ditt innhold, noe eksperter mener vil øke annonsevisninger med over 20 prosent.
  • Holder på oppmerksomheten – Det er enklere å få fram ditt budskap gjennom en video enn ved andre typer annonser. Dagens forbrukere har veldig kort konsentrasjonsevne og vil skumlese innhold uten å egentlig absorbere det som leses. Undersøker viser derimot at halvparten av alle seere vil fullføre en video uansett om de har muligheten til å hoppe over annonsen eller ei.

Rådfør deg med en ekspert

Det er liten tvil om at annonser med video og animasjon er svært effektive. Sant nok er bildeannonser billigere å designe, men du vil bli overrasket over hvor rimelige video- og animerte annonser er hos Rising Bear. For å ha effekt må slike annonser være passende, kreative og målrettede – en spesialitet hos Rising Bear.

For mer informasjon om hvordan du kan utnytte makten ved digitale medier, kontakt Rising Bear i dag. Du kan nå oss via kontaktskjemaet, på telefon +47 410 88 800 eller på e-post post@risingbear.no.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.