Blogg

Hvorfor webstandarder er viktig

Hvorfor webstandarder er viktig

I internettes spede begynnelse, med få sider og webbrowsere, var det liten grunn til å bekymre seg for ulike webstandarder. Dette endret seg fort da internett eksploderte på slutten av 90-tallet og i dag finnes det over en milliard internett-sider, en rekke webbrowsere og tusenvis av utviklere.

Webstandarder er kort fortalt en samling med teknologier spesifisert av World Wide Web Consotoritum (W3C) og andre institusjoner som ECMA, som brukers til å lage og tolke innhold på nettet. HTML, XHTML, XML, CSS, JavaScript, osv er alle eksempler på slike standarder. Målet med disse teknologiene er å i mest mulig grad å sørge for at nettet fungerer optimalt og gjøre det tilgjengelig og brukervennlig for alle, uavhengig av handikap, plattformer eller enheter.

At man forholder seg til webstandarder er i dag for de fleste en selvfølge, men det finnes fortsatt de som slurver. Her er noen grunner til at du ikke bør gjøre dette:

Synlighet

Den første og aller største fordelen ved å forholde seg til standarder er at du blir synlig for alle og flere potensielle kunder vil kunne ha problemfri tilgang til innholdet ditt.

Høyere ranking

Søkemotorer som Google straffer deg dersom du ikke forholder deg til webstandarder. Googles siste algorytme-oppdatering belønner for eksempel de som har responsiv design og straffer de som ikke har det. Dårlige skrevet koder gjør det dessuten vanskelig for søkemotorene å finne deg og ranke deg. Les mer om Søkemotoroptimalisering.

Kostnader og tid

Bygger du din webside etter internasjonale standarder vil du redusere utviklingstiden kraftig, og du vil gardere deg bedre mot nedetid og trøbbel. Har du behov for nye designere eller utviklere ved en senere anledning, er det også langt enklere for disse å sette seg inn i dine koder og design og du vil spare tid og penger.

Kompatibilitet

Webstandardene er laget for at også gamle versjoner av nettlesere som skal fungere, selv om dette ikke gjelder alle. Men enda viktigere er tiden som kommer. Følger du webstandardene, er det langt høyere sannsynlighet for at du vil fungere på nyere versjoner på webrowsere i årene som kommer.

En ting er å ha kunnskap om disse standardene, en helt annen er å ha kompetanse til å faktisk bruke dem. Og det er det langt i fra alle som har. Bruker du en profesjonell webdesigner er det et minstekrav at vedkommende kjenner standardene og bruker dem. I Rising Bear skriver vi alltid koder etter internasjonale standarder og optimaliserer ditt innhold med hensyn til de mest brukte nettleserne i Norge.

Ønsker du mer informasjon om dette? Ta kontakt med oss på telefon +47 410 88 800 eller send oss en mail through email på post@risingbear.no.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.